{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }
{ "type": "promotionViewed", "identifier": "menu_event", "payload": { "actionField": [ { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/makyaj/", "category_name": "MAKYAJ" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/yuz-makyaji/", "category_name": "YÜZ MAKYAJI" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/fondoten/", "category_name": "Fondöten" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/kapatici/", "category_name": "Kapatıcı/Concealer" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/allik/", "category_name": "Allık" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/aydinlatici/", "category_name": "Aydınlatıcı/Highlighter" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/bronzer/", "category_name": "Bronzer" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/kontur/", "category_name": "Kontür" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/yuz-paleti/", "category_name": "Yüz Paleti" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/pudra/", "category_name": "Pudra" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/makyaj-bazi-ve-sabitleyici/", "category_name": "Yüz Makyaj Bazı ve Sabitleyici" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/makyaj-temizleme/", "category_name": "Makyaj Temizleme" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/goz-makyaji/", "category_name": "GÖZ MAKYAJI" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/maskara/", "category_name": "Maskara" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/eyeliner/", "category_name": "Eyeliner" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/goz-kalemi/", "category_name": "Göz Kalemi" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/goz-fari/", "category_name": "Göz Farı" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/goz-fari-paleti/", "category_name": "Göz Farı Paleti" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/kas-urunleri/", "category_name": "Kaş Ürünleri" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/makyaj-bazi-ve-sabitleyici-1/", "category_name": "Göz Makyaj Bazı ve Sabitleyici" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/dudak-makyaji/", "category_name": "DUDAK MAKYAJI" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/ruj/", "category_name": "Ruj" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/dudak-parlaticisi/", "category_name": "Dudak Parlatıcısı/Lip Gloss" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/dudak-makyaj-bazi/", "category_name": "Dudak Makyaj Bazı" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/dudak-kalemi/", "category_name": "Dudak Kalemi" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/tirnak-urunleri/", "category_name": "TIRNAK ÜRÜNLERİ" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/oje/", "category_name": "Oje" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/oje-temizleyici/", "category_name": "Oje Temizleyici" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/tirnak-bakim/", "category_name": "Tırnak Bakım" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/oje-kurutucu/", "category_name": "Oje Kurutucu" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/cilt-bakimi/", "category_name": "CİLT BAKIMI" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/yuz-bakimi/", "category_name": "YÜZ BAKIMI" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/nemlendirici/", "category_name": "Nemlendirici" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/yaslanma-karsiti/", "category_name": "Yaşlanma Karşıtı" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/yuz-maskesi/", "category_name": "Yüz Maskesi" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/tonik/", "category_name": "Tonik" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/temizleyici/", "category_name": "Temizleyici" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/goz-bakimi/", "category_name": "GÖZ BAKIMI" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/temizleyici-1/", "category_name": "Temizleyici" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/nemlendirici-1/", "category_name": "Nemlendirici" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/dudak-bakimi/", "category_name": "DUDAK BAKIMI" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/dudak-nemlendiricisi/", "category_name": "Dudak Nemlendiricisi" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/dudak-peelingi/", "category_name": "Dudak Peelingi" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/el-bakimi/", "category_name": "EL VE AYAK BAKIMI" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/el-kremi/", "category_name": "El Kremi" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/el-maskesi/", "category_name": "El ve Ayak Maskesi" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/tirnak-bakim-urunleri/", "category_name": "Tırnak Bakım Ürünleri" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/tirnak-torpusu/", "category_name": "Tırnak Törpüsü" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/vucut-bakimi/", "category_name": "VÜCUT BAKIMI" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/aksesuarlar/", "category_name": "AKSESUARLAR" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/yuz-aksesuarlari/", "category_name": "YÜZ AKSESUARLARI" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/cimbiz/", "category_name": "Cımbız" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/temizleme-aplikatorleri/", "category_name": "Temizleme Aplikatörleri" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/goz-aksesuarlari/", "category_name": "GÖZ AKSESUARLARI" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/takma-kirpik/", "category_name": "Takma Kirpik" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/makyaj-aplikatorleri/", "category_name": "MAKYAJ APLİKATÖRLERİ" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/makyaj-fircalari/", "category_name": "Makyaj Fırçaları" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/makyaj-sungerleri/", "category_name": "Makyaj Süngerleri" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/makyaj-gerecleri/", "category_name": "MAKYAJ GEREÇLERİ" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/makyaj-cantasi/", "category_name": "Makyaj Çantası" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/diger-aksesuarlar/", "category_name": "Diğer Aksesuarlar" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/koleksiyonlar/", "category_name": "KOLEKSİYONLAR" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/festival-glow-urunleri/", "category_name": "FESTIVAL GLOW" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/happy-bday-bellezza", "category_name": "HAPPY B-DAY BELLEZZA" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/blossoming-beauty/", "category_name": "BLOSSOMING BEAUTY" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/sevgililer-gunu-koleksiyonu/", "category_name": "SWEET AFFAIRES" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/a-holiday-fable/", "category_name": "A HOLIDAY FABLE" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/cok-satanlar/", "category_name": "ÇOK SATANLAR" }, { "index": "False", "category": "Menu", "label": "/indirimliler/", "category_name": "İNDİRİMLİLER" }, { "index": "True", "category": "Menu", "label": "/yeniler/", "category_name": "YENİLER" } ] } }

KVK Politikası

Kişisel Verilerin Korunması Politikası

Bu politika, Doğuş Perakende Satış Giyim ve Aksesuar Ticaret A.Ş.’nin (“KIKO”) online alışveriş platformu olan www.kikomilano.com.trweb sitesi kullanıcıları tarafından bilinmesi gerekli olan kişisel verilerin işlenmesine yönelik ilkelerinin neler olduğunu açıklamaktadır.

I.                   Tanımlar

 Bu politika kapsamında;

KIKO: Sitenin sahibi olan Doğuş Perakende Satış Giyim ve Aksesuar Ticaret A.Ş.’yi,

İlgili kişi/gerçek kişi: Kişisel veri sahibini,

Kayıt ortamı: Tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla işlenen kişisel verilerin bulunduğu her türlü ortamı,


Site: http://www.kikomilano.com.tr adresinde yer alan web sitesini ve KIKO Milano mobil uygulamasını,

Veri İşleyen: Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişiyi,

Veri Sorumlusu: Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiyi,

5651 Sayılı Kanun: İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun’u,

6698 Sayılı Kanun/KVKK: Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nu, ifade eder.

II.                Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikasının Kapsam ve Amacı

İşbu Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Politikası;

a.       Kişisel verileri toplama yöntemlerini ve hukuki sebeplerini,

b.       Hangi kişi gruplarının kişisel verilerinin işlendiğini (Veri Konusu Kişi Grubu Kategorizasyonu),

c.       Bu kişi gruplarına ilişkin olarak hangi kategoride kişisel veri işlendiğini (Veri Kategorileri) ve örnek veri türlerini,

d.       Bu kişisel verilerin hangi iş süreçlerinde ve hangi amaçlarla kullanıldığını,

e.       Kişisel verilerin güvenliğini sağlamak amacıyla alınan teknik ve idari tedbirleri,

f.        Kişisel verilerin kimlere ve hangi amaçla aktarılabileceğini,

g.       Kişisel verileri saklama sürelerini,

h.       İlgili Kişiler’in kişisel verileri üzerindeki haklarının neler olduğunu ve bu hakları nasıl kullanabileceklerini,

i.        İlgili Kişiler’in elektronik ticari ileti alma konusundaki olumlu veya olumsuz tercihlerini nasıl değiştirebileceklerini,

açıklamaktadır. 

III.             Kişisel Verilerinizin Elde Edilmesi ve İşlenmesi

1.Web Sitesi Kullanıcılarının (Çevrimiçi ziyaretçi) ve Çağrı Merkezi Kullanıcılarının Kişisel Verilerinin İşlenmesi

1.1.      Web Sitesi Kullanıcılarının (Çevrimiçi ziyaretçi) Kişisel Verilerinin İşlenmesi

http://www.kikomilano.com.tr adresi üzerinden yapılan işlemlerde, kullanıcılara ait kişisel veriler, KIKO ve KIKO’nun sözleşme ilişkisi içinde olduğu, veri koruması ve güvenliği konusunda KIKO ile hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan ve ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden Doğuş Bilgi İşlem ve Teknoloji Hizmetleri A.Ş. (“Doğuş Teknoloji”) tarafından toplanmakta ve muhafaza edilmektedir.

Kullanıcılardan işlem sırasında ad soyadı, telefon, doğum tarihi ve e posta adresi şeklindeki kişisel verileri alınmaktadır. Bu veriler, kullanıcı güvenliği yanında, şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, şirketimizin ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, şirketimiz ve şirketimizle iş ilişkisi içinde olan ilgili kişilerin hukuki, stratejik ve ticari iş güvenliğinin temini amaçlarıyla işlenmektedir.

Ayrıca, siteyi kullanan kullanıcılar talep ve önerilerde bulunmak amacıyla; ad, soyadı, e-posta, telefon, cinsiyet, doğum tarihi, adres ve formun konusu şeklindeki bilgileri http://www.kikomilano.com.tr adresindelinkinde“İletişim” sayfasında yer alan formu doldurarak iletebilirler.

Kullanıcılar paylaştıkları bu kişisel verileri Site ile tamamen kendi iradeleri ile paylaştıklarını, bu verilerin sadece ilettikleri talep ve önerilerin değerlendirmesi amacıyla talep edildiğini kabul ederler.

Bunun yanı sıra Web Sitesi’ni ziyaret eden kullanıcılara ait trafik bilgileri, 5651 Sayılı Kanun uyarınca işlenmektedir.

1.2. Çağrı Merkezi Kullanıcılarının Kişisel Verilerinin İşlenmesi

KIKO, (212) 919 17 25 telefon numaralı çağrı merkezini arayan ve musterihizmetleri@kikomilano.com.tr  mail adresine mail atan kullanıcılara ait kişisel veriler, KIKO’nun sözleşme ilişkisi içinde olduğu, veri koruması ve güvenliği konusunda KIKO ile hukuken ve teknik olarak aynı sorumlulukları taşıyan ve ilgili mevzuat hükümlerine riayet eden Çağrı Merkezi şirketi tarafından toplanmakta ve muhafaza edilmektedir.

Çağrı Merkezini arayan kullanıcılardan görüşme sırasında ad soyadı, telefon ve e posta adresi şeklindeki kişisel verileri alınmaktadır. Bu veriler, kullanıcı güvenliği yanında, şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi, şirket tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin sizlerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası, şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, şirketimizin ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası, şirketimiz ve şirketimizle iş ilişkisi içinde olan ilgili kişilerin hukuki, stratejik ve ticari iş güvenliğinin temini amaçlarıyla işlenmektedir.

Çağrı merkezimizi arayarak paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz, talep, öneri ve şikâyetlerinizin işleme alınarak sizlere işlem sonucu hakkında bilgi verilmesi ve bu kapsamda sunulan hizmet ve ürünlerin geliştirilmesi amacıyla toplanmakta ve çağrı merkezi şirketi nezdinde saklanmaktadır.

IV.              Veri Kategorileri ve Örnek Veri Türleri


1.

Çevrimiçi Ziyaretçi

 

·         İşlem Güvenliği Bilgisi: Şifre, cep telefonu, parola bilgileri

·         Hukuki İşlem Bilgisi/Risk Yönetimi Bilgisi: IP adresi

·         Hukuki İşlem ve Uyum Bilgisi: Verilen hizmetin başlama ve bitiş zamanı, yararlanılan hizmetin türü, aktarılan veri miktarı.

·         Sipariş Bilgisi: Alışveriş yapılan marka ve ürün, ürün sayısı, beden bilgileri, alışveriş zamanı, özel istekler

·         Ödeme Bilgisi: Ödenen tutar, finansal sonucu gösteren bilgi, belge ve kayıtlara ilişkin veriler ile banka hesap numarası, IBAN numarası, kredi kartı bilgisi

·         Alışveriş Sonrası Değerlendirme: Memnuniyet değerlendirmesi, yorumlar, sadakat puanları

2.

Web sitesi kullanıcıları

·         Kimlik Bilgisi: Ad, soyadı, T.C. kimlik numarası, doğum tarihi, cinsiyet, profil fotoğrafı

·         İletişim Bilgisi: cep telefonu, e-posta adresi, sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler

·         Sipariş Bilgisi: Alışveriş yapılan marka ve ürün, ürün sayısı, beden bilgileri, alışveriş zamanı, özel istekler, hangi kampanyadan faydalandığı, aldığı indirim tutarı, uygulama üzerindeki gezinme ve tıklama bilgileri, uygulamayı açtığı lokasyon bilgileri, teslimat adresi

·         Tercih Bilgileri: Favori markaları

 

 

V.                 Kişisel Verilerinizin Güvenliği, Aktarımı ve Kişisel Verileriniz Üzerindeki Haklarınızın Kullanılması

Bizimle paylaşmış olduğunuz tüm kişisel verileriniz, Doğuş Teknoloji nezdinde yer alan veri tabanında 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu 12. maddesi doğrultusunda gizli olarak saklanacak ve ticari amaçlarla üçüncü kişilerle paylaşılmayacaktır.

KIKO, kişisel verilerinizin gizliliği, bütünlüğü ve güvenliğinin sağlanması için gerekli teknik ve idari her türlü tedbiri almayı ve gerekli özeni göstermeyi taahhüt etmektedir.

KIKO, kişisel verilere yetkisiz erişimi, hatalı kullanımı, kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini, ifşa edilmesini, değiştirilmesini veya imha edilmesini engellemek için gerekli önlemleri almaktadır. KIKO kişisel verileri işlerken güvenlik duvarları ve Güvenli Soket Katmanı (SSL) şifrelemesi gibi genel kabul görmüş güvenlik teknolojisi standartlarını kullanmaktadır. Buna ek olarak, web sitesi, mobil uygulama ve mobil sitesi aracılığıyla KIKO’ya kişisel verilerinizi gönderirken, bu veriler SSL kullanılarak aktarılmaktadır.

KIKO, işlediği kişisel verilere hukuka aykırı erişimin engellenmesi, bu verilerin hukuka aykırı işlenmesinin önlenmesi ve kişisel verilerin muhafazasının sağlanmasına ilişkin olarak:

·         Kişisel verilerin alındığı web sitesi tüm alanlar SSL ile korur,

·         Web sitesinden toplanan kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmemesi için, çalışanlarına yönelik erişim yetki ve kontrol matrisleri oluşturur ve uygulamaya alır,

·         Kağıt ortamdaki kişisel verilerin mutlaka kilitli dolaplarda muhafaza edilmesini ve sadece yetkili kişiler tarafından erişilmesini sağlar.

·         Hizmet alınan üçüncü taraflara ait çerezler aracılığıyla işlenen kişisel veriler, çerez politikaları ile belirlenen kurallar içinde yönetilir ve korunur.

·         KIKO’nun gerekli bilgi güvenliği önlemlerini almasına karşın, KIKO tarafından işletilen platformlara veya KIKO sistemine yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya yetkisiz üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, KIKO bu durumu derhal sizlere ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu’na bildirir ve gerekli önlemleri alır.


KIKO tarafından işlenen kişisel veriler üzerinde İlgili Kişi’nin KVK Kanunu madde 11 uyarınca sahip olduğu haklar aşağıda sıralanmaktadır:

           Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

           Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

           Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

           Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

           Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,

           KVK Kanunu 7. maddede öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

           (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

           İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

           Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızı kullanmak amacıyla; KIKO tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının web sitesi veya mobil uygulamasında yer alan KVK Kanunu madde 13 uyarınca düzenlenen “Başvuru Formu”’nda belirtilen yöntemlerle başvurunuzu yapabilir ve haklarınızı kullanabilirsiniz.

VI.              Kişisel Verilerin Kimlere Hangi Amaçla Aktarılabileceği

KIKO, kişisel verileri yalnızca işbu Kişisel Verilerin Korunması Politikası’nda belirtilen amaçlar doğrultusunda, gerektiği ölçüde ve KVK Kanunu’nun 8. ve 9. maddelerine uygun olarak belirtilen üçüncü kişilere aktarmaktadır.


Toplanan kişisel verileriniz;

·         Raporlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla KIKO’nun ilgili departmanlarına,

·         Verilerin toplanması, işlenmesi ve analiz faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi amacıyla Doğuş Teknoloji’nin ilgili departmanlarına,

·         Doğuş Holding A.Ş., tüm iştirakleri ve bağlı ortaklıkları ile, sözleşme ilişkisi içinde olduğumuz yurt içi ve/veya yurt dışındaki 3. taraflara,

·         Gerekli ölçüde, alışveriş yapacağınız program ortağımız olan üye işyerlerine,

·         Müşteri memnuniyetinin ve bağlılığının artırılması amacıyla, Müşteri’ye ait veriler pazar araştırması yapacak şirketlerle paylaşılmaktadır.

·         “Kişisel Verilerin İşlenmesi Rıza Metni”nde belirtilen işleme amaçlarına izin vermeniz durumunda Doğuş Grubu iştirakleri markalarına, aktarılmaktadır.

·         Ayrıca sipariş bilgileriniz, üye olduktan sonra sipariş vereceğiniz program ortağımızolan üye işyerleri tarafından da, Doğuş Bilgi İşlem ve Teknoloji Hizmetleri A.Ş. ile paylaşılacaktır.

Doğuş Bilgi İşlem ve Teknoloji Hizmetleri A.Ş. hakkında bilgi için “https://www.d-teknoloji.com.tr/”, Doğuş Holding A.Ş., tüm iştirakleri ve bağlı ortaklıkları için www.dogusgrubu.com.tr tıklayınız.

Yukarıda belirttiğimiz yurt içi ve yurt dışı aktarıma konu kişisel veriler, güvenliklerini sağlayacak teknik tedbirlerin yanı sıra; hukuki ilişkinin karşı tarafının veri sorumlusu veya veri işleyen olması dikkate alınarak sözleşmelerimizde yer verilen KVK Kanunu uyumlu hükümler sayesinde hukuki olarak da korunmaktadır.

Yukarıda belirtildiği şekilde bilgi paylaşılması sırasında Türkiye dışındaki ülkelere kişisel bilgileri aktarırken, verilerin bu politikaya uygun olarak ve veri korumaya ilişkin uygulanacak hukukun izin verdiği şekilde aktarılması sağlanmaktadır.

VII.           Kişisel Verilerinizin Doğru ve Güncel Olarak Muhafaza Edilmesi

Kişisel verilerini işlediğimiz ilgili kişi grupları Web Sitesi üzerinden paylaştıkları ve/veya bizzat kendilerinin verdikleri, sözleşme ilişkisi dolayısıyla alınan kişisel verilerin doğru ve güncel olmasının, KVKK anlamında kişisel verileri üzerinde sahip oldukları hakları kullanabilmeleri ve ilgili diğer mevzuat açısından önemli olduğunu bildiklerini ve yanlış bilgi verilmesinden doğacak sorumluluğun tamamen kendilerine ait olacağını kabul ve beyan etmişlerdir.

VIII.        İlgili Kişiler’in Elektronik Ticari İleti Alma Konusundaki Olumlu veya Olumsuz Tercihlerini Nasıl Değiştirebilecekleri

Müşterinin Ticari Elektronik İletiye ilişkin izni www.kikomilano.com.trweb sitesinde yer alan bilgi formu aracılığıyla alınmaktadır. Ticari ileti gönderimi “KIKO” adıyla KIKO tarafından yapılmaktadır.  

KIKO tarafından işletilen www.kikomilano.com.trweb sitesine üye olurken veya daha sonraki bir zamanda vermiş olduğunuz ticari elektronik ileti alma konusundaki olumlu veya olumsuz tercihlerinizi dilediğiniz zaman web sitesi üzerinden değiştirebilir veya güncelleyebilirsiniz.

IX.              Kişisel Veri Saklama Süresi

KIKO işlediği kişisel verileri ilgili mevzuatta öngörülen veya işleme amacının gerektirdiği süreler boyunca KVK Kanunu ile uyumlu olarak muhafaza eder. Kişisel Veri Saklama ve İmha Politikamızda bu süreler yaklaşık olarak aşağıdaki gibidir:

Muhasebe ve finansal işlemlere ilişkin tüm kayıtlar

10 yıl

6102 Sayılı Kanun, 213 Sayılı Kanun

Ticari elektronik ileti onay kayıtları

Onayın geri alındığı tarihten itibaren 1 yıl

6563 Sayılı Kanun ve ilgili ikincil mevzuat

Çevrim içi ziyaretçilere ilişkin trafik bilgileri

2 yıl

5651 Sayılı Kanun

Müşterilere ilişkin kişisel veriler

Hukuki ilişki sona erdikten sonra 10 yıl; 6563 Kanun ve ilgili ikincil mevzuat uyarınca 3 yıl; CCTV kayıtları için 90 gün

6563 Sayılı Kanun, 6102 Sayılı Kanun, 6098 Sayılı Kanun, 213 Sayılı Kanun, 6502 Sayılı Kanun

X.                 Kişisel Verilerinizin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonimleştirilmesi

www.kikomilano.com.trweb sitesi, mobil uygulaması aracılığıyla işlediği kişisel verileri, KVK Kanunu madde 7, 17 ve Türk Ceza Kanunu madde 138 uyarınca ilgili kanunların öngördüğü süreler ve/veya işleme amacının gerekli kıldığı süreler boyunca saklamaktadır. Bu sürelerin sona ermesi durumunda ise Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca silecek, yok edecek veya anonim hale getirecektir.

KIKO tarafından kişisel verilerin silinmesi, kişisel verilerin ilgili kullanıcılar için hiçbir şekilde erişilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini ifade etmektedir. KIKO bunun için kullanıcı seviyesinde erişim yetki ve kontrol matrisi oluşturur ve uygulamaya alır. Veri tabanında silme işleminin gerçekleştirilmesi için gerekli tedbirleri alır.

KIKO tarafından kişisel verilerin yok edilmesi, kişisel verilerin hiç kimse tarafından hiçbir şekilde erişilemez, geri getirilemez ve tekrar kullanılamaz hale getirilmesi işlemini ifade etmektedir.

KIKO tarafından kişisel verilerin anonim hale getirilmesi, kişisel verilerin başka verilerle eşleştirilse dahi hiçbir surette kimliği belirli veya belirlenebilir bir gerçek kişiyle ilişkilendirilemeyecek hale getirilmesini ifade etmektedir.

KIKO Kişisel Verilerin Silinmesi, Yok Edilmesi veya Anonim Hale Getirilmesi Hakkında Yönetmelik uyarınca hazırladığı Kişisel Verilerin Saklanması ve İmhası Politikası kapsamında silme, yok etme ve anonim hale getirmeye ilişkin yöntemleri ve aldığı teknik ve idari tedbirleri ayrıntılı olarak açıklamaktadır. Bu Politika’da ayrıca Yönetmeliğin öngördüğü periyodik imhanın gerçekleştirileceği zaman aralığı 6 ay olarak belirlenmiştir.

XI.              Politikada Yapılabilecek Değişiklikler ve Güncellemeler

KIKO, bu Politikada yasal düzenlemeler ve Şirket Politikası doğrultusunda, her zaman değişiklik veya güncellemeler yapabilir. Bu değişiklikler ve yeni politika yayımlanmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. Tüm bu değişiklik ve güncellemeleri yansıtan yeni Politika metni hakkında ilgili kişilere web sitesi üzerinden gerekli bilgilendirmeler yapılır. 

 

 

 

 

 

KIKO KOZMETİK

KVKK BAŞVURU FORMU

 

Başvuru Hakkının Kapsamı

 

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“KVKK”) ilgili kişi olarak tanımlanan kişisel veri sahiplerine (“Bundan sonra “Başvuru Sahibi” olarak anılacaktır), KVKK’nın 11’inci maddesinde kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin birtakım taleplerde bulunma hakkı tanınmıştır.

Başvuru Sahibi’nin hakları aşağıdaki gibidir:

 

a.         Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme

b.         Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c.         Kişisel verilerinin işlenme amacı ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

d.         Kişisel verilerinin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,

e.         Kişisel verilerini eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

f.         KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinin silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

g.         İşlenen verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

h.         Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Başvuru Şekli

 

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”), kişisel verisi işlenen gerçek kişilerin (“İlgili Kişi”) kişisel verileri üzerindeki haklarını kullanmak amacıyla veri sorumlusuna yapacağı başvurunun “yazılı veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirleyeceği diğer yöntemlerle iletileceğini ifade etmektedir.

 

KVKK’nın 13’üncü maddesinin birinci fıkrası uyarınca; Veri Sorumlusu olan KIKO’a bu haklara ilişkin olarak yapılacak başvuruların aşağıdaki başvuru yöntemleri veya Kişisel Verilerin Koruma Kurulu (“Kurul”) tarafından belirlenen diğer yöntemlerle tarafımıza iletilmesi gerekmektedir. KIKO’a “yazılı” olarak yapılacak başvurular, bu formun çıktısı alınarak tablodaki yöntemlerden biri ile yapılacaktır. Elektronik posta yolu ile yapılan başvurular için bu formun çıktısını almaya gerek yoktur. Başvuru Sahibi, yazılı başvurularda aşağıdaki açıklamalara dikkat etmelidir. 

 

 


BAŞVURU YÖNTEMİ

BAŞVURU ADRESİ

BAŞVURUDA

SUNULMASI

ZORUNLU BİLGİLER

İadeli Taahhütlü

Mektup/ Noter

Kanalı

 Doğuş Perakende Satış Giyim ve Aksesuar Tic A.Ş.:
Maslak Mah. Büyükdere Cad. No:249 Sarıyer/İstanbul

Zarfın/tebligatın üzerine

“Kişisel Verilerin

Korunması Kanunu Kapsamında Bilgi Talebi” yazılacaktır. 

Şahsen Başvuru

Zarfın üzerine “Kişisel

Verilerin Korunması

Kanunu Kapsamında

Bilgi Talebi” yazılacaktır.

Kayıtlı Elektronik

Posta (KEP)

Yoluyla

kikokozmetik@hs03.kep.tr

Kayıtlı e-postanın konu bölümüne “Kişisel

Verilerin Korunması

Kanunu Kapsamında

Bilgi Talebi” yazılacaktır.

Elektronik Posta Yoluyla

KisiselVerilerim@dogusperakende.com.tr

E-postanın konu bölümüne “Kişisel

Verilerin Korunması

Kanunu Kapsamında

Bilgi Talebi” yazılacaktır. Başvuru Sahibi; www.kikomilano.com.tr adresine üye olurken sisteme kaydettiği eposta adresi kullanılarak yapılıp yapılmadığı teyit edilerek, işbu e-posta adresi kullanılarak yapılan talepler kabul edilecektir. 

Güvenli Elektronik

İmza İle İmzalanmış

Elektronik Posta

Yoluyla

KisiselVerilerim@dogusperakende.com.tr

E-postanın konu bölümüne “Kişisel

Verilerin Korunması

Kanunu Kapsamında

Bilgi Talebi” yazılacaktır.



I.                    İlgili Kişinin irtibat bilgileri:

Ad Soyad:

CKN:

Telefon veya Cep Telefonu Numarası:

E-posta adresi (Cevabın elektronik ortamda gönderilmesi isteniyorsa):

Şahsi KEP Adresi (Cevabın elektronik ortamda gönderilmesi isteniyorsa):

Adres (Cevabın posta yoluyla gönderilmesi isteniyorsa):

 

II.                 İlgili kişinin şirketimiz ile ilişkisine ilişkin açıklamalar (aday çalışan, tedarikçi, müşteri, ziyaretçi gibi):

 

III.              Lütfen KVKK kapsamındaki talebinizi detaylıca belirtiniz:

...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... ...................................................................................................................................................

................................................................................................................................................... ...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... ................................................................................................................................................... ...................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................

 

IV.              İlgili Kişinin İmzası:

 



V.                 Başvuruların Sonuçlandırılması

Başvuru Sahibi’nin kişisel verilerine ilişkin talebini KIKO’ya yazılı olarak ve bu başvuru formu kapsamında açıklanan yöntemlerle iletmesi durumunda, KIKO, talebin niteliğine göre talebin KIKO’ya ulaştığı tarihten itibaren (30) gün içinde sonuçlandıracak ve Başvuru Sahibi’ne elektronik ortamda iletecektir.

Kişisel verilerin güvenliğinin sağlanması ve hukuka aykırı veri paylaşımlarının önlenmesi amacıyla KIKO, Başvuru Sahibi’nden kimlik doğrulaması için bilgi talebinde bulunabilir. KIKO ayrıca başvurunun talebe uygun bir biçimde sonuçlandırılmasını sağlamak adına, Başvuru Sahibi’ne başvurusu ile ilgili soru yöneltebilir. Talebin ayrıca bir maliyet gerektirmesi durumunda Kurul tarafından belirlenecek olan tarifedeki ücret Başvuru Sahibi’ne yansıtılabilir (Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ- Madde 7).

Başvuru Sahibi, bu form kapsamında iletmekte olduğu taleplere ilişkin bilgilerinin doğru ve güncel olmaması ya da yetkisiz başvuru yapılması durumunda KIKO’nun söz konusu başvurudan doğacak taleplerden dolayı herhangi bir sorumluluğu olmayacağını kabul eder.

 

Başvuru Sahibi (İlgili Kişi) Adı - Soyadı: 

Başvuru Tarihi:

İmza:

{ "user": { "type": "identify", "data": { "id":"None", "email":"" } }, "page": { "type": "page Viewed", "data": "" } }